Tutireceptek.hu fejléc

Gombapüré leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg bármilyen ehető gomba
1 fej vöröshagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 púpos kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 csapott evőkanál pirospaprika
1/2 cs. vagdalt zöldpetrezselyem v. szárított
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál étolaj
1 tojásból készített vajgaluska
csipet só

Elkészítés:
A gombát jól megmossuk, húsdarálón ledaráljuk, - a sárga- és fehér répát megpucoljuk, karikára vágjuk.

A hagymát az olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált gombát, a karikára vágott zöldségeket és addig dinszteljük, míg zsírjára nem sül. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, - felengedjük vízzel és a zöldségek puhulásáig főzzük, majd beleszaggatjuk a vajgaluskát. Levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyem zölddel és elkeverjük benne a tejfölt.
Ízlés szerint sózzuk, de vigyázva, mert a fűszerkeverék tartalmazza a szükséges sómennyiséget.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymakrémleves 1 » Savanyú leves velővel » Alma-krémleves » Tökbél leves
» Az Én meggylevesem » Bajor perecleves » Galuskás-krumpli leves » Káposztaleves tojással
» Gombalevesem » Karfiolos sajtleves » Kukorica leves Maris módra » Fogyis káposztaleves
» Zellerleves » Finom krémleves sütőtökből » Birsalma krémleves » Burgonyagombóc leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.