Tutireceptek.hu fejléc

Gombás csirkemell cukkinivel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
50 dkg gomba
20 dkg cukkini
2 evőkanál olaj
1/2 dl fehérbor
2 dl főzőtejszín
2 dkg étkezési keményítő

őrölt bors

Elkészítés:
A csirkemellet kb. 1 cm vastagságú érmékre, a cukkinit 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a besózott csirkemell érmék mindkét oldalát megpirítjuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, jó megborsozzuk, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a cukkinit, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a cukkini majdnem megpuhul. Közben a keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt és a fehérbort is. A tejszínes keveréket a ragura öntjük, besűrítjük, és ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas csirkemellfilé » Sajtos májas csirkemell » Sajtban sült csirkemell » Gombás, csirkés lasagne
» Gesztenyés csirkemell » Gombás-sonkás sörkorcsolya » Gombás-sajtos karaj » Ananászos csirkemellfilé
» Sütőtökpüré csirkemellel » Csirkemell barackosan » Tejszínes-gombás karfiol » Cukkinis csirkemell 2.
» Joghurtos csirkemell II. » Sörben főtt gombás csirke » Sonkás-fűszeres csirkemell » Szilvás csirkemelltekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.