Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-hagymás-tojásos sült tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1, 5 kg hús (legutóbb tarja és csirkemell volt nálunk)
50 dkg konzerv gomba (a nyersből több kell, mert nagyon összeesik)
kb. 3 szem nagy hagyma
1 nagy dobozos tejföl
tojás (ahány szelet hús lesz)
kb. 20 dkg sajt
só, bors, sült hús fűszer
kevés víz
kevés olaj

Elkészítés:
Megmossuk a húst, felszeleteljük. Ha tarját készítünk, akkor kissé kiklopfoljuk. Beszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, borssal.
A húsokat hirtelen pár perc alatt elősütjük olajban.
Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és azt is kis olajon megpároljuk.
Egy tepsibe fektetjük az elősütött húsokat.
A húsok közötti résekbe tesszük a hagymát, rá a gombát, tejfölt, reszelt sajtot.
A húsok tetejére 1-1 tojást ütünk.
Pici sóval megszórjuk a tojások tetejét.
Kevés, kb. 1 dl vizet öntünk a hús alá. Lefedjük fóliával, és a sütőbe tesszük.
180 fokon sütjük kb 40 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig, hogy a sajt megpiruljon. (A sütési idő a hústól függ. A csirkemell hamarabb elkészül, mint a tarja.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tejfölös tarja » Brassói sertéstarja » Tepsis tarja » Savanyukáposztás tarja
» Paradicsomos tarja » Laskagombás tarja » Káposztás tarja » Gombás, tükörtojásos tarja
» Mézes-mustáros tarja » Fokhagymás-mustáros tarja » Tepsis tarja gazdagon » Spagetti füstölt tarjával
» Spanyolos tarja » Pórés tepsis tarja » Cigánypecsenye tarjából » Mentás mézes tarjaszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.