Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás haltál recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
6 szelet ponty
30 dkg gomba
1 csomó petrezselyem
fél citrom
2-2 di tejföl, tejszín
10 dkg vaj
3-4 evőkanál liszt
50 dkg kockatészta
só, őrölt fehérbors, rozmaring, 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük 1-1 mokkáskanál fehér borssal és rozmaringgal. A halszeleteket megsózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és a vajon megsütjük mindkét oldalukat. Kiszedjük, s visszamaradt vajban megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát.
A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, kivajazott tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a halszeleteket, a gombát, a meghámozott citromkarikákat, megszórjuk a felaprózott petrezselyemmel.
A vajas edényben összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből, s az ételre öntjük. Fogyasztás előtt sütőben jól átforrósítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás hal palacsintaágyon » Húsos-gombás cserépedény » Gombás vagdalt » Gombás-zöldborsós spagetti
» Rókagombás omlett » Gombás halfilé » Narancsos, gombás kacsa » Gombás rizspogácsa
» Gombás rakott borda » Tejfölös gombás csirkecomb » Pulykamell+gombás mártás » Gombás harcsapaprikás
» Rókagombás őzpörkölt » Gombás-húsos tortilla » Gombás csirkemell » Gombás szűzérmék



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.