| Gombás-káposztás marhatokány receptEgytálételek Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 1 dundi póréhagyma 20 dkg gomba 60 dkg fehérkáposzta só, bors 60 dkg marhalábszár evőkanálnyi kókuszzsír 7-8 szem borókabogyó 2 szál kakukkfű 1 dl vörösbor 4 dkg kókuszzsír 2 babérlevél Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát vastagabb szeletekre, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, kissé besózzuk. A húst hártyáktól, inaktól megszabadítjuk, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a felhevített olajon, erős tűzön hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagyma felét, a borókát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 40 percig pároljuk. Rádobjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, a teljes puhulásig főzzük. A maradék vöröshagymát megfonnyasztjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a sótól kinyomkodott káposztát, és a babérlevelet, majd fedő alatt saját levében puhára pároljuk. A káposztát előmelegített tálra tesszük, és levével együtt a tetejére szedjük a gombás-zöldséges húst. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |