Tutireceptek.hu fejléc

Gombás knédli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
30 dkg száraz fehér kenyér a héja nélkül
40 dkg sampinyongomba
10 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
3 közepes méretű tojás felverve
1/2 teáskanál só
kevés őrölt szerecsendió elhagyható aki nem szereti
kevés őrölt bors
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a kenyérhez keverjük. Alaposan összeforgatjuk, és fél órára félretesszük. Közben felvágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A maradék vajon megpároljuk a hagymákat, és kb. 10 perc alatt megdinszteljük a gombát. Mikor már kihűlt, összekeverjük a kenyérrel, és hozzáadjuk a lisztet. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük őket.

Tanácsok:
Szaftos husik mellé kiválló köret.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás harcsapaprikás » Gombás szarvastokány » Gombás húscipó » Gombás rizspogácsa
» Svéd gombasaláta 2 » Svéd gombasaláta II. » Rókagombás őzpörkölt » Gombaszósz
» Gombás tojásfasírt » Gombás marhahús finoman » Gombás csirkemáj almával » Gombás rakott burgonya
» Gombás melegszendvics » Piritott gombás spárga » Kínai gombás csirkeleves » Gombás táskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.