Tutireceptek.hu fejléc

Gombás kölesrizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 főre
fél szár póré,
2 szál sárgarépa,
4-5 közepes fej champignon gomba (vagy bármilyen más gomba),
15 dkg köles,
4 dl leves (zöldség-,v. húsleves lé),
só,
bors,
1 narancs reszelt héja,
1 ek olaj, vagy 3 dkg vaj v. margarin

Elkészítés:
A pórét és a sárgarépát tisztítás után vékony karikákra vágjuk.
A gombák fejét vegyük le a száráról, távolítsuk el a gomba héját, mossuk meg, majd papírtörlővel itassuk fel a vizet a gombafejekről. Ezt követően nagyobb (un. laskára) darabokra vágjuk.
A zsiradékot hevítsük fel, és pirítsuk meg rajta a pórét és a sárgarépát. Végül adjuk hozzá a gombákat is. Sózzuk, borsozzuk, egy megtisztított narancs lereszelt héjával ízesítsük meg.
Erre e ragura öntsük rá a kölest, keverjük össze, majd öntsük fel az alaplével (ha nincs alaplevünk, akkor leveskockát forraljunk fel vízzel).
Forraljunk egyet az ételen, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára. A kölesnek elég 10-15 perc a puhuláshoz.
Ha készen van, vegyük le a tűzről, de hagyjuk még a láboson a fedőt legalább 30 percig, hogy a kölesszemek szép pergőssé váljanak.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes gombás teszta » Gombás rakott csikemell » Gombás tojásfasírt » Gombás hal palacsintaágyon
» Gombás fasírtpogácsa » Gombás vaddisznóragu » Gombás cannelloni » Házias Svéd Gombasaláta
» Cukkínis-gombás tarja » Gombas szelet egyszeruen » Gombás tortahusi » Gombás máj sütőben sütve
» Gombasaláta másképp » Rókagombás sonkasaláta » Lecsós, gombás rakott hús » Gombás borjúnyelv


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.