Tutireceptek.hu fejléc

Gombás máj sütőben sütve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
30 dkg gomba (én csiperkével csinálom)
1 dl húsleves
1 dl száraz fehérbor

bors
liszt
babérlevél
petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom, és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem.
Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra.
Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét, és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel, és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm.
Köretként én rizst szeretek hozzá, de persze főtt krumplival is tökéletes.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás kavarodás » Gombás nyárs » Gombás tokány » Gombás fasírtpogácsa
» Gombás sertésragu » Gombás hablepény » Tejfeles gombás húsi » Gombás-vörösboros gulyás
» Gombás rakott hús » Gombás - sajtos pulykamell » Lencse csőben sütve » Gombás cukkinileves
» Gombás sertésnyelv » Fasírt burgonyán sütve » Gombás kukoricás ragu » Fánk tepsiben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.