Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-petrezselymes vagdalt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
10 dkg szikkadt kenyér
30 dkg csiperkegomba
5 dkg húsos szalonna
1 hagyma
1 tojás

őrölt bors
tej
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, s puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát és megpuhítjuk. A keveréket a darált húshoz öntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, kinyomkodott kenyeret, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, s ha kell, még ízesítjük. Egy darab alufóliát megszórunk zsemlemorzsával, ráhelyezzük a masszát és az alufólia segítségével megformázzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 1-másfél órát sütjük.

Tanácsok:
Az első 30 percben alufóliába göngyölve süssük, majd pirítsuk meg a tetejét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngyölt vagdalthús » Libamell vagdalt » Gombás vagdalt » Tojásvagdalt
» Gombás csirkevagdalt » Különlegs vagdalt » Cukkinins vagdalt » Vagdalt
» Vagdalthus muffin » Busavagdalt » Mexikói vagdalt » Halvagdalt
» Töltött vagdalt » Rakott vagdalt » Sonkás vagdalthús » Stefánia vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.