Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott csibehús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
1 konyhakész csirke,
só,
bors,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
A csirkét 8 részre daraboljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon körös-körül megsütjük, kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a felaprított hagymát és a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt.
Egy kivajazott tepsibe elterítjük a felkarikázott krumpli felét, és kissé megsózzuk.
Rárakjuk a csirkedarabokat, meglocsoljuk a tejfölös gomba felével, befedjük a maradék krumplival, majd erre kerül a maradék tejfölös gomba.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lánggal 45 percig sütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott édes-káposzta » Gombás sertésszelet » Gombás-sajtos sült tészta » Gombás felfújt
» gombás fasírt » Káposztával rakott párizsi » Gombás-hagymás pulykamell » Karfiolos rakottas
» Gombás tofu rizzsel » Rakott tojás » Piritott gombás spárga » Házias Svéd Gombasaláta
» Diós-meggyes rakott kifli » Túróval rakott krumpli » Rakott gombóc » Citromos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.