Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott kifli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 kifli
20 dkg gomba
5 dl tej
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 kiskanál pirospaprika
a kikenéshez olaj
tetejére 5 dkg sajt

Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk, és a tejjel meglocsoljuk.
A megtisztított, felaprított hagymát az olajon sárgára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, csipetnyi sóval meg őrölt borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
Ezután a kifli felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük, a gombapörköltet rásimítjuk, majd a maradék kiflivel betakarjuk.
Végül a tejföllel meglocsoljuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habkönnyű sóskifli 1 » Pozsonyi kifli 2 » Francia rakott krumpli » Gombás knédli
» Vaniliás kiflicskék » Gombás vagdalt » Hortobágyi rakott tészta » Gombás curry zöld rizzsel
» Gombás-sonkás sörkorcsolya » Tarka kifli (Kata-féle) » Rakott mákostészta » Rakott kel egyszerűen
» Rakott keksz » Rakott tök, vagy cukkini » Vajas-túrós kifli » Apró sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.