| Gombás rizottó barnarizsből (méregtelenítéshez) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 adaghoz 250 g. hosszúszemű barnarizs 15 g. szárított vargányagomba 4 finomra vágott mogyoróhagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma 100 ml zöldségalaplé 450 g. vegyes gomba, négyrét vágva 20 ek finomra vágott petrezselyem frissen őrölt feketebors Elkészítés: Tegyük a szárított vargányát egy tálkába, és öntsünk rá 150 ml forró vizet. Áztassuk legalább húsz percig, amíg jól megszívja magát. Nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a mogyoróhagymát, és időnként keverget alacsony hőfokon pároljuk öt percig. Szűrjük le a vargányát, fogjuk fel a levét és vágjuk apróra. Tegyük a barnarizst a serpenyőbe, jól keverjük össze, hogy a hagymás olaj bevonja a szemeket. Öntsük rá a zöldségalaplét és a vargánya áztató levét. Forraljuk fel, tegyük takarékra, és főzzük lassan, fedő nélkül húsz percig, vagy amíg a rizs felszívja a folyadék zömét. Gyakran kevergessük. Adjuk hozzá a vegyes gombát, jól keverjük össze, és főzzük a rizottót még 10-15 percig, amíg teljesen felszívja a folyadékot. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk. Tanácsok: Kitünő B-vitamin forrás, növényi rostokban gazdag. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |