Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rizs 2 recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
35 dkg gomba
2 ev.kanál olaj
1 hagyma
2 dl rizs
petrezselyem
1 ev kanál vegeta
só, bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, a gombát apróra vágva ráöntjük 10 percig pároljuk,
a megmosott rizst ráöntjük, sózzuk borsozzuk és kevés vizet mert a gomba vízet enged. Mikor felforrt, lezárjuk a hőt letakarva puhára párolodik. Majd megszorjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Bármilyen sülthúshoz adhatjuk, halhoz is.


De húsnélkül is tálalható valamilyen salátával.

Sőt tölteléknek is használhatjuk.

Tanácsok:
Ha gázon főzünk egy vastag vas lapot tegyünk a gázlángra.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott borda » Gombás sertésnyelv » Sonkás gombás penne » Gombás rizottó (Nők lapja)
» Gombás sonkatekercs » Vegyes erdei gombasaláta » Gombás-vörösboros gulyás » Gombás tekercsek
» Gombás-tejszínes penne » Gombás farfalle » Gombás tojásfasírt » Gombás hablepény
» Gombás búbos karaj » Narancsos, gombás kacsa » Gombás alagút » Svéd gombasaláta II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.