Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tepsis burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem vagy kevés zöldhagyma
olaj

bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyan felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olajjal és ropogósra sütjük. Közben forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt tovább pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és rámorzsoljuk a vajat, ezzel kicsit tovább keverjük, hogy összeolvadjon a hagymás gombával. Végül megszórjuk petrezselyemmmel vagy a zöldhagymával és hozzákeverjük a kész sült krumplihoz.

Salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós burgonyakrém » Rakottburgonya » Burgonyakrémleves » Gombás-hagymás pulykamell
» Gombás-sonkás sörkorcsolya » Tejfölös lecsós burgonya » Göngyölt gombás karaj: » Sütőtökös-gombás fasírt
» Gombás tésztasaláta » Zöldséges tepsis cukkini » Joghurt-burgonya » Csirkés rakott burgonya
» Gombás aprólékleves » Tojásos burgonya » Gombás töltött csirke » Sajtos gombás stangli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.