Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-tojásos krém melegszendvicsre recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 doboz gombakonzerv (szeletelt)
1 közepes fej hagyma negyede
1 db tojás (nyers)
4 db főtt tojás
néhány evőkanál tejföl
2 teáskanál mustár
esetleg reszelt sajt

bors
olaj

Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés olajon egy serpenyőben szépen megpárolom (tényleg nem kell bele sok hagyma). Ha üveges-puha, akkor ráöntöm a gomakonzerveket, levükkel együtt, és addig sütöm, amíg teljesen elfő a leve. Ha ez kész, akkor hozzákeverem a villával összetört főtt tojáskat, a mustárt, a fűszereket, és annyi tejfölt, hogy krémes, de ne túl híg masszát kapjak. A nyers tojást is beledolgozom, és ha éppen van otthon, akkor egy kis sajtot is reszelek hozzá. A krémet kenyerekre halmozom, jó bőven, azután mehetnek az előmelegített sütőbe (érdemes nem a szendvicssütőben készíteni, hanem a rendes sütőben, hogy a kenyerek alja is picit megpiruljon). Addig sütöm, amíg a krém megszilárdul, és a teteje megszínesedik.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás zsemlében sütve » Fűszeres túró » Májsajt » Tojáskrém Grety-módra
» Sonkás-hagymás sajtkrém » Pulykás pitaszendvics » Sárgadinnyés falatkák » Túrós retekkrém
» Csípős fűszervaj » Sajt-tatár » Kifli sajttal sütve » Zöldséges margarin
» Krémsajtos kanapé » Cukkini krém » Esti vacsi » Mustáros májaskrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.