Tutireceptek.hu fejléc

Gombás töltött kenyér recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 élesztőkocka
1 dl majonéz
2,5 dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
30dkg gomba
1 fej hagyma

bors
olaj
1+2 tojás

Elkészítés:
Hagyományos módon gombapörköltöt készítünk. ( A hagymát, a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdinsztelt hagymára rádobjük a gombát, ízesítjük, s elfőzzük a levét.)
Két tojást keményre főzünk, ha kihűlt ezt is kockára vágjuk, s összekeverjük a gombával. A töltelékünket egy nyers tojással állítjuk össze.
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, az élesztőt,s langyos tejjel bedagasztjuk.
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk.A közepén egy kisebb téglalapban hosszában elhelyezzük a kihűlt tölteléket. A két oldalon derelyemetsző segítségével ferde szalagokat vágunk. A csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s hagyjuk pihenni. Majd tojássárgájával vagy paprikás tejföllel lekenjük, s 170°C-os sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtök püspökkenyér » Göngyölt gombás karaj: » Gombás szelet » Töltött kenyér
» Tojással töltött húslabdák » Mézes töltött karika » Töltött stefánia » Gombás karajom
» Sonkás-gombás tészta » Madra töltött káposztája » Kölessel töltött cukkini » Túróval Töltött Zsemle
» Gombás natúrszelet » Sütőtökkenyér » Gombás sertésragu » Bajor töltött rostélyos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.