Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tortahusi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell vagy más csont nélküli hús
25 dkg gomba
25 dkg sajt
10 dkg szeletelt bacon
1,5 dl tejföl

bors
vaj

Elkészítés:
A szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk, ezalatt kivajazunk enyhén egy őzgerincformát és kibéleljük a baconnal. A gombát kevés sós vízbe megfőzzük. Egy réteg húst beleteszünk a kibélelt tepsibe, rakunk rá szeletelt gombát, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk tejföllel. Addig ismételjük, amíg az alapanyagok tartanak, megszórjuk reszelt sajttal és befedjük a megmaradt szalonnával. Alufóliával lefedjük és kb. egy órán át így sütjük, hogy megpuhuljon a hús, majd a fóliát levéve tovább süssük, hogy szépen megpiruljon.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás nyárs » Spagetti gombás hússal » Gombás kukoricás ragu » Burgonyás gombás tekercs
» Gombás szelet » Krokett gombás karfiolból » Gombás karajom » Gombás szárnyas
» Gombás ponty » Gombás táskák » Gombás-cukkinis fasírt » Gombás kölesrizottó
» Gombás vadkacsaragu » Sonkás-gombás Tortilla » Gombás halfilé » Börzsönyi gombás máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.