Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vagdalt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg laskagomba, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 db tojás, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, fél dl tej, 1 teáskanál piros füszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fûszerekkel, 2 evõkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a megmosott, letisztított és nagyon apróra vágott gombát. Az egészet addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot mind felveszi, és formázhatóra összeáll. Nedves kézzel 8 pogácsát alakítunk belõle, majd zsemlemorzsában megforgatva, kiolajozott tepsire tesszük. A tetejüket is bekenjük olajjal, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-gombás csirkemáj » Gombás-sajtos bukta » Gombás alagút » Sonkás-gombás tészta
» Erdőszéli gombás tojás » Spárga és gombasaláta » Gombás-tejszínes szendvics » Gombás keltorta
» Gombás rakott csikemell » Gombas szelet egyszeruen » Paradicsomos Gombasaláta » Gombás sonkás metélt
» Gombasaláta majonézzel » Gombás cannelloni » Sonkás-gombás karaj » Húsos-gombás cserépedény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.