Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vörösboros tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40dkg gomba
40dkg marhahús
1fej hagyma
2db fehér paprika
1db zöld paprika(csípős)
2db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem zöld
7 dl vörösbor(2 dl az ételbe, 5dl a szakácsba :D)
2 dl tejföl
3dkg liszt
2dl csontlé
olaj
só, bors, őrölt kömény, tárkony, kakukkfű, rozmaring, majoranna

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és és felszeleteljük. A hagymát apróra összevágjuk, a póréhagymát vékony karikákra vagdaljuk. A fehér paprikát csíkokra, a zöldet karikára vagdossuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Közben megkóstoljuk a vörösbort is! A marhahúst vékony csíkokra összevágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajon a hagyma felét üvegesre megpirítjuk(pároljuk) erre tesszük a gombát, és megpároljuk. Félkész állapotnál rárakjuk a póréhagyma és a petrezselyem felét, közben ha szükséges kevés csontlét, vagy vizet öntünk rá. Enyhén sózzuk, izlés szerint borsozzuk és a többi fűszerből is nagyon picit teszünk hozzá. Zsírjára sütjük és levesszük a tűzről.
A maradék hagymát olajon jol megpároljuk, rátesszük a marhahust és nagy lángon sűrűn kevergetve hirteln átátsütjük. Ezután csontlével(vízzel) felöntjük annyira, hogy csak éppen ellepje húsokat, izlés szerint fűszerezzük a majorannából bővebben teszünk bele, egyenlőre nem sózzuk meg. Hozzárakjuk a maradék póréhagymát, fokhagymanyomón rányomjuk a fokhagymát így fedő alatt pároljuk a hús minőségétől függően amíg kb 70%-os puhaságú lessz. Ekkor hozzáadjuk a maradék paprikákat és petrezselymet, megsózzuk esetleg felöntjük és mostmár fedő nélkül pároljuk, sütjük amíg teljesen meg nem puhul. Közben a vörösbort kóstolgatjuk és a húst is öntözgetjük a borral. Amikor kész meghintjük egy kanál liszttel rönjük a tejfölt és jól lkeverjük. Még egyet forr és kész is van.Forrón tálaljuk.Tészta, vagy rizs köret jó hozzá.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-gombás tészta » Vörösboros puncstorta » Vörösboros csirke » Gombás aprólékleves
» Gombás cukkini lepény » Gombás kölesrizottó » Svéd gombasaláta » Gombás zöldséges ragu
» Gombás rizspogácsa » Tojásos-gombás krumpli » Gombás-hagymás lepény » Gombás- sajtos csirkemell
» Gombás tarjaszeletek » Gombás hablepény » Gombás pite (90 naposhoz) » Gombás ponty



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.