Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vörösboros tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40dkg gomba
40dkg marhahús
1fej hagyma
2db fehér paprika
1db zöld paprika(csípős)
2db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem zöld
7 dl vörösbor(2 dl az ételbe, 5dl a szakácsba :D)
2 dl tejföl
3dkg liszt
2dl csontlé
olaj
só, bors, őrölt kömény, tárkony, kakukkfű, rozmaring, majoranna

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és és felszeleteljük. A hagymát apróra összevágjuk, a póréhagymát vékony karikákra vagdaljuk. A fehér paprikát csíkokra, a zöldet karikára vagdossuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Közben megkóstoljuk a vörösbort is! A marhahúst vékony csíkokra összevágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajon a hagyma felét üvegesre megpirítjuk(pároljuk) erre tesszük a gombát, és megpároljuk. Félkész állapotnál rárakjuk a póréhagyma és a petrezselyem felét, közben ha szükséges kevés csontlét, vagy vizet öntünk rá. Enyhén sózzuk, izlés szerint borsozzuk és a többi fűszerből is nagyon picit teszünk hozzá. Zsírjára sütjük és levesszük a tűzről.
A maradék hagymát olajon jol megpároljuk, rátesszük a marhahust és nagy lángon sűrűn kevergetve hirteln átátsütjük. Ezután csontlével(vízzel) felöntjük annyira, hogy csak éppen ellepje húsokat, izlés szerint fűszerezzük a majorannából bővebben teszünk bele, egyenlőre nem sózzuk meg. Hozzárakjuk a maradék póréhagymát, fokhagymanyomón rányomjuk a fokhagymát így fedő alatt pároljuk a hús minőségétől függően amíg kb 70%-os puhaságú lessz. Ekkor hozzáadjuk a maradék paprikákat és petrezselymet, megsózzuk esetleg felöntjük és mostmár fedő nélkül pároljuk, sütjük amíg teljesen meg nem puhul. Közben a vörösbort kóstolgatjuk és a húst is öntözgetjük a borral. Amikor kész meghintjük egy kanál liszttel rönjük a tejfölt és jól lkeverjük. Még egyet forr és kész is van.Forrón tálaljuk.Tészta, vagy rizs köret jó hozzá.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell+gombás mártás » Borsos tokány » Kínai gombás csirkeleves » Rakott kel gombás rizzsel
» Cherrys, gombás homár » Vörösboros csirke » Spenótos-gombás tészta » Gombás rakott csirke
» Gombás-paprikás rizstorta » Gombás tojásfasírt » Gombás-májas rakott karaj » Gombás sonkás metélt
» Zöldborsós sertéstokány » Gombás-tejfölös pulykamell » Spárga és gombasaláta » Gombás-cukkinis omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.