Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg friss gomba,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 zsemle,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 kis fej vöröshagyma,
törött bors
majoránna
só ízlés szerint

Elkészítés:
Elkészítjük a gombás tölteléket: a gombát apróra vágjuk, egy kanálnyi vajban az apróra vágott vöröshagymával megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vízben áztatott és kifacsart zsemlét, a nyers tojást, és jól összekeverjük.

A nyers burgonyákat kettévágjuk. Belsejüket - kb. fél cm vastag falat meghagyva - kivájjuk, és a burgonyák aljából kicsit levágunk úgy, hogy megálljanak. A töltelékkel megtöltjük az előkészített burgonyákat. Zsemlemorzsában megforgatjuk, serpenyőbe tesszük, vajjal leöntjük, és átsütjük. (Friss gomba helyett szárított gombával is készíthetjük a tölteléket.)

Tanácsok:
Lehet a töltelékbe kapart májat, fokhagymát is tenni változatosságból. Gombafajták váltogatásával is új ízek érhetők el.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött alma egyszerűen » Ardói töltött karaj. » Krumplitócsni szezámmaggal » Töltött kifli 2.
» Gyömölcsös töltött kifli » Krumplipecsenye » Fetasajtos rakott krumpli » Finom krumplis egytál
» Sütőtökös töltött krumpli » Medvehagymás krumpli csoda » Hagymás krumplisaláta » Póréhagymás krumplileves
» Bajor töltött rostélyos » Töltött karfiol » Bolognai töltött cukkini » Hamis töltött káposzta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.