Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött sonka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30dkg gomba, 1 ek paradicsompüré, 8 szelet gépsonka vagy vékonyra szeletelt házi sonka, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt félkemény sajt, 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma, só, őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A sonkaszeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A gomba visszamaradt levébe beletesszük a maradék 5 dkg vajat, a paradicsompürét és a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk. A tűzről levéve tejföllel összekeverjük. Az így elkészített gombás mártást az előzetesen tűzálló tálra fektetett töltött sonkára öntjük, reszelt sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Előételként kínáljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhsajttal töltött paprika » Töltött olasz tésztahajók » Almával töltött fácán » Töltött tekercs
» Rizzsel töltött paprika » Tepsis husi gombával » Csirkemellfilé sonkában » Sajtos-sonkás burgonya
» Sonkás kocka » Sonkás sajttekercs hidegen » Reform töltött paprika » Sonkás-Sajtos Gofri
» Sonkás salátatál » Töltött tojás (egyszerű) » Csirkemájjal töltött tök » Családi töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.