Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött tarja, bacon szalonnába tekerve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
8 szelet tarja (nem zsíros)
8 nagy fej gomba
500 dkg bacon szalonna
5 db csirkemáj(májkrém is jó)
250 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 db tojássárgája
2 szelet pirítós kenyér
só, bors,ízlés szerint
kevés olaj vagy zsír

Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit megklopfolom, hogy tekerni lehessen, majd ízlés szerint befűszerezem.
A májat hirtelen előpirítom, majd a kockára vágott vöröshagymával, a pirítós kenyeret összetörve és a borsó több mint felével összeturmixolom.Ízlés szerint ebbe is teszek fűszert..(sót,borsot.)
A gombát vékony szeletekre vágom, majdnem készre pirítom.
Az összeturmixolt dolgokat, a borsó szemes maradékot és a gombát a tojássárgájával jól összekeverem,és a hússzeletekbe töltöm, annyit, hogy kényelmesen fel lehessen tekerni.(Elosztom a 8 szeletbe) Ezután a bacon szalonnával betekerem, 3-4 db is kell rá, és berakom a tepsibe, kevés olajjal meglocsolom, majd beteszem a sütőbe 240°C fokra, addig, amig szép pirosra nem sül és a hús is átsül. Kb.45 perc alatt készre sült elektromos sütőben.
Nagyon finom! :)
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tanácsok:
Én alufólia alatt készítettem addig, amíg nem puhult meg a hús, majd a végén pirítottam rajta egy 10 percet.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Burján Edit


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ormánsági töltött káposzta » Csornai töltött paprikás » Rizzsel töltött paprika » Csirke gombával töltve
» Fincsi töltött padlizsán » Almás töltött karaj » Tepsis husi gombával » Hideg töltött sárgarépa
» Baconos-hagymás hús » Besztercei töltött liba » Töltött cukkini gazdagon » Gombával töltött karaj
» Gombával töltött krumpli » Töltött parika 90 naposra » Illatos töltött csirke » Sajtkrémmel töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.