Tutireceptek.hu fejléc

Gombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olaj
1 kanál pirospaprika
2 sárgarépa
2 zöldség
paprika,paradicsom,zeller,karalábé
ízlés szerint só,ételízesítő,fokhagyma
A víz, amit a főtt krumpliról leszűrünk.

Gombóc:
1 tojás
1 kiskanál só
1 kanál zsír
kb.1/2 kg krumpli
Amennyi lisztet felvesz.

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük.
Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk.
A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Felzöldségeljük, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük.
A krumplit krumplinyomón áttörjük.Hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére már kész is:)


A receptet beküldte: kattyus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egri húsgombócleves » Gulyás gombócleves » Pikáns halgombócleves » Különleges húsgombócleves
» Bácskai gombócleves » Pacalgombócleves » Alföldi húsgombócleves » Húsgombócleves
» Kimélő csirkegombócleves » Erdélyi húsgombócleves » Nyírségi gombócleves » Hagymás húsgombócleves
» Halgombócleves » Májgombócleves » Nyírségi gombócleves 2. » Zabpelyhes húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.