Tutireceptek.hu fejléc

Gombócos töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg savanyúkáposzta
1 kg kicsit zsírosabb darált hús
rizs 30-40 dkg (Ízlés szerint)
kisebb fej vöröshagyma összenyomva vagy lereszelve
3-4 gerezd fokhagyma összenyomva
4 egész tojás
bors

pirospaprika
1 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés:
A rizst előfőzzük.A gombócokhoz összegyúrjuk az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a gombócokat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, és lassú tűzön megfőzzük. Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Mida8181


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött libanyak » Csülkös káposztaleves » Nagyikám káposztás húsa » Savanyú rakott káposzta
» Texasi káposztasaláta » Töltött finom cukkini » Káposztás libafarhát » Sült töltött zsömle
» Gombával töltött uborka » Lucskoskáposzta » Ormánsági töltött káposzta » Sanvanyúkáposzta-saláta
» Brassói rakott káposzta » Káposztás bab csülökkel » Töltött kelkáposzta 2 » Májas töltött zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.