| Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 kg. kukoricaliszt, 30 dkg. juhtúró, 25 dkg. füstölt húsos szalonna,, 3 fej vöröshagyma (vagy lila hagyma karikázva, nyersen) l evőkanálnyi só, Elkészítés: Felteszünk kg. l,2 liter vizet főni, amibe egy evőkanálnyi sót szórunk. Ha forr állandó kevergetés közben belepergetjük a kukoricalisztet , amit közepesen keményre főzünk. Ha kész meghűtjük és egy tiszta kendőre borítjuk és kb. 1 vagy l,5 centiméteres vastagságúra nyújtjuk, rendezzük.A fellazított juhtúrót a tetejére morzsoljuk, amit meghintünk a kakastaréjra vágott és ropogósra kisütött házi szalonna zsírjával majd az egészet mint a rétest felgöngyöljük. Kiegészítésként a maradék zsíron átpirított vöröshagyma karikákkal és a kisütött szalonnával kínáljuk. ( Ha szeretik nyers lila hagyma karikákkal is tálalható ) Tanácsok: Jól elkevert hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |