Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölthús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6szelet sertés comb
töltelékhez:
2db csirkemáj
5dkg cérnametélt tészta
2db tojás
petrezselyemzöld
1mk örölt bors

ételizesitő
fokhagyma
mártáshoz:
vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1pohár tejföl
1ek liszt

Elkészítés:
A levestésztát ételizesítös vízben megfőzzük,a csirkemájat is(én külön szoktam,de lehet egyben is)az egyik tojást keményre főzzük.A főtt májat és a főtt tojást összedaraboljuk apróra,a petrezselyem zöldet is és összekeverjük a főtt tésztával,valamint a fűszerekkel,fokhagymával és a nyers tojással.A sertés húst vékonyra kiverjük és ebbe göngyöljük a tölteléket,hús tűvel fogjuk össze,de cérnával is össze varrhatjuk.Forró olajban 2-3 percig megforgatjuk.Pörkölt lét készítjük (hagyma,pirospaprika,víz)15-20 percig főzzük,majd tejfölt és a lisztet összekeverjük és a pörköltlére öntjük.Rottyanásig főzzük,majd a göngyölt húsokat ezzel leöntjük tetejét sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

Tanácsok:
A töltelék lehet bármi :sonka,tojás vagy gomba is akár.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nirocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sziléziai göngyölthús » Csirkecomb mustármártásban » Sajtos csirketorta » Csirkemell sajtmártásban
» Dunántúli vörösboros karaj » Pulykazúza pörkölt » Majorannás hús2 » Nagymama szelet
» Húsos karfiolpúp » Fojtott-hús » Hagymás csirkemell » Sajtos mandulás csirke
» Fehérborban főtt csirke » Sertésborda keleti módra » Fűszeres tepsis csirke » Sajtos húsnyárs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.