Tutireceptek.hu fejléc

Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli (2 személyre) recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
fél kg brokkoli
2 dl tejszín
5 dkg gorgonzola (vagy más kéksajt)
2, 3 ek száraz vermut (vagy sherry, vagy fehérbor)
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
3 dkg dió
1 szelet kenyér
diónyi vaj a tál kikenéséhez
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk. A brokkolit rózsáira szedjük, egy lábasban vizet forralunk,
pici sót és egy gerezd fokhagymát teszünk bele. Egy párolóedénybe vagy szűrőbe helyezzük a brokkolirózsákat. A víz gyöngyözzön, a szűrő alja ne érjen hozzá. Fedő alatt kb. 8 perc alatt roppanósra pároljuk. Amíg párolódik a brokkoli, elkészítjük a mártást: a tejszínt forráspontig melegítjük, kissé beforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gorgonzolát, beleolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele. Kevés vermutot adunk hozzá. Alacsony tűzön mártás sűrűségűre főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk,
beletesszük a brokkolit. Leöntjük a sajtmártással. A diót és a kenyeret aprítógépben morzsa állagúra őröljük. Rászórjuk a mártásos brokkoli tetejére, majd grill alá tesszük, épp csak addig, hogy a szósz bugyogjon, a teteje pedig ropogós arany színűre piruljon.

Tanácsok:
Azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli fokhagymás vajban » Tepsis brokkoli (rakott) » Brokkolis borda » Brokkolis tészta dióval
» Brokkoli színkavalkáddal » Gyors kefíres brokkoli » Brokkolis halszteletek » Rakott brokkolis hal
» Zsemlemorzsás betyárgombóc » Brokkoli palacsintában » Brokkolis csirkemell II. » Update brokkoli krémleves
» Spagetti brokkolival » Szilvás morzsás » Brokkolis-tojásos saláta » Brokkolis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.