Tutireceptek.hu fejléc

Gorgonzolás körtés csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 combfilé
2 közepes méretű lilahagyma
2 db keményebb körte
2 rövid vagy egy hosszabb szál friss rozmaring ág
Só, bors
Olívaolaj
15 dkg gorgonzola

Elkészítés:
A húst sózzuk és borsozzuk.

A lilahagymákat negyedeljük, a rozmaring leveleket meg vágjuk durvára.

Egy serpenyőben, hevítsük fel az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát pár pillanatig süssük. Tegyük a húsok mellé a negyedelt hagymákat és szórjuk meg az egészet a rozmaringgal. Vegyük nagyon alacsonyra a lángot és a serpenyőt fedjük le. Így süssük/ pároljuk puhára a húst.

A serpenyő tartalmát tegyük át egy sütőedénybe és a felnegyedelt vagy nyolcadolt, magházától megtisztított héjas körte gerezdeket is tegyük a sütőbe grill fokozatra. Süssük így 10 percig, míg a körték élei karamellizálódnak. Közben a sajtot morzsoljuk közepes darabokra és szórjuk a húsos körtére sütési idő felénél.
Melegen tálaljuk, ekkor a hús már omlós, a sajt olvadós, a körte meg még roppanós!


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-körtés sütemény » Tepsiben sütött csirkecomb » Körtés joghurtturmix » Répás, töltött csirkecomb
» Körtés lepény » Pikánsan pácolt csirkecomb » Mogyorós-körtés pite » Titokban sült csirkecombok
» Indiai csirkecombok » Rác csirkecomb » Sajtos csirkecomb » Csirkecomb citrommártásban
» Kaukázusi csirkecombok » Sörben sült csirkecomb 2 » Csirkecombok "Toros"-módra » Sörös csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.