Tutireceptek.hu fejléc

Görög húsgombócok recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2,5 dl zsemlemorzsa,
1,2 dl tej vagy tejföl,
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 csomag petrezselyem,
3 g fokhagyma,
1 citrom reszelt héja,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 kiskanál mustár,
1 kiskanál szárított majoránna,
25 dkg darált sertéshús (a fele marha is lehet),
1 tojás,
a sütéshez: kb. 1,2 dl olaj,
a paradicsommártáshoz: 1 vöröshagyma,
3g fokhagyma,
2 ág szárzeller,
2 evőkanál olívaolaj,
2 paradicsomkonzerv (10dkg-os),
fél mokkáskanál szárított bazsalikom,
1 babérlevél,
1 ág rozmaring,
csipetnyi csili- vagy erőspaprika-krém,
csipetnyi cukor,
fél kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt bors,
0,5 dl fehérbor,
kb. 1 dl víz

Elkészítés:
A zsemlemorzsát és a tejet villával összekeverjük.
A hagymát, a sárgarépát a
petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromhéjjal apróra vágjuk.
Sóval, borssal, mustárral és majoránnával összekeverjük.
A darált húst a tejes morzsával, a fűszerekkel, a tojással villával jól összekeverjük.
A masszából nedves kézzel kis gömböket formálunk, és az olajban, közepes lángon
megsütjük.
Utána szűrőlapáttal kiemeljük, papírszalvétán lecsöpögtetjük.
Elkészítjük a paradicsommártást.
Az összes zöldséget megtisztítjuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra, a halványzellert apróra vágjuk. Együtt az
olajon megfonnyasztjuk.
Ezután a paradicsompürét 3 dl vízzel együtt
hozzáadjuk, a hozzávalókat is belekeverjük, fölforraljuk, majd lefödve, kis
lángon kb. 35 percig főzzük.
Ha a leve túlzottan elfőne, egy kevés száraz
borral pótoljuk.
Ezután a felét kimerjük, merülőmixerrel pépesítjük és
visszaöntjük a többihez, így sűrítjük a mártást. Ekkor belekerülnek a
húsgombócok, és lefedve, kis lángon még 15-20 percig főzzük. A görögök
köretnek reszelt sajttal megszórt főtt tésztát kínálnak hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus görög saláta » Csirkecomb görögösen » Görög pita » Ecetes görögdinnyehéj
» Görögdinnye delikát » Görög Csirke » Görög gyümölcsleves3. » Gigantesz (görög)
» Görög uborkasaláta » Görög rántotta » Görög krémes » Görög vagdalt
» Görög palacsinta » Görög sertésragu » Görög rakott burgonya » Görög csorba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.