Tutireceptek.hu fejléc

Görög rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg darált bárányhús
20 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 kisebb padlizsán
4 gerezd fokhagyma
4 friss paradicsom
20 + 5 dkg feta sajt

olaj
kb. 90 dkg burgonya


Besamel mártáshoz:

kb. 5 dkg vaj
2 ek liszt
tej

Elkészítés:
Olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk le. Kockázzuk fel a padlizsánt és a paradicsomokat és adjuk a húshoz a zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk pár percet főni, majd keverjük a húshoz a feta sajtot (20 dkg).
A besamel mártáshoz olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és hagyjuk pár percet pirulni. Lassan, állandó keverés mellett öntsük fel annyi tejjel amitől sűrű puding állagú lesz.

A burgonyát szeljük egyenletesen vékonyra (2-3 mm). Olajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat, és fedjük be az alját egy réteg burgonyával. Locsoljuk meg besamel mártással és osszunk el rajta egy réteg húst. Ezt ismételjük addig amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére mindenképp burgonya réteg kerüljön. Locsoljuk meg besamel mártással és szórjunk rá feta sajtot.
Fedjük le a tálat és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 2 órát. (ennyi idő kell a burgonyának, hogy megpuhuljon).


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke sütve » Póréhagymás krumplileves » Rakott csirke olasz módra » Rakott kenyér
» Hagymás-krumplis pogácsa » Tepsis hagymás krumpli » Bolognais rakott tészta » Carbonara krumpli
» Rakott patisszon » Rakott sárgarépa » Diós habos rakott kifli » Gyors rakottas
» Rakott brokkolis hal » Mexikói rakott tészta » Sziciliai rakott pacal » Mindent bele rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.