Tutireceptek.hu fejléc

Görög tepsis hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70-80 dkg comb vagy lapocka,
1 fej fokhagyma,
1 citrom leve,
1 teáskanál majoránna,
5 dkg vaj,
3 evõkanál száraz fehér bor,
70-80 dkg burgonya,
törött fekete bors,
só.

Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst megtûzdeljük a megtisztított fokhagymával, és tepsibe vagy nagyobb tûzálló tálba tesszük. A citrom levét kicsavarjuk, és összekeverjük a majoránnával, csapott teáskanál sóval, borssal és az olvasztott vajjal, végül belekeverjük a bort is. Ezt a fûszeres pácot a húsra öntjük, majd elõmelegített, nagyon forró sütõbe helyezzük. Nagy lángon fedetlenül addig sütjük, amíg piros kéreg nem lesz rajta. Közben saját levével sûrûn locsolgatjuk. Ha már kívülrõl piros, de még nem elég puha a hús, körülrakjuk a hámozott és hasábokra vagdalt burgonyával. Alufóliával lefedjük, és takaréklángon 35-40 percig sütjük. A hús akkor finom igazán, ha nagyon sötét, de nem égett.

Tanácsok:
Még melegen felszeleteljük és salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög aprópecsenye » Tepsis chilis bab » Tepsis sajtos csirkemell » Görög csorba
» Sonkás tepsis karfiol » Tepsis tészta » Görög gyümölcsleves3. » Görög jegeskávé
» Görög húsgombócok » Sajtos-tejfölös tepsis hús » Görög tepsis burgonya » Zöldséges tepsis cukkini
» tepsis brokkoli » Görög fánk - loukumades » Görög meggyes » Pastitsio (görög lasagne)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.