Tutireceptek.hu fejléc

Granola recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 dl hántolt zabű
3 dl korpás liszt
2 dl búzacsíra
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor)
2 dl lágy margarin vagy vaj
1 dl méz
1,5 teáskanál vanília
2 db tojás
1 dl mazsola
1 dl durvára darált mandula
1/2 dl szezámmag
1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó (szotyi).

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Enyhén zsírozzuk (vajazzuk) meg a sütőlap(ok)at. Mérjük ki pontosan a lisztet. Egy közepes méretű tálban jól keverjük össze a zabot, a lisztet, a búzacsírát, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.

Egy nagy tálban verjük habosra a mozsárban megtört barna cukrot, a margarint és a mézet. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, jól keverjük össze, keverjük bele az előbb elkészített lisztes keveréket, majd alaposan elegyítsük egybe az egészet. Adjuk hozzá a mazsolát, a mandulát, a szezámmagot és a szotyit.

Ismét alapos keverés következik. Teáskanálnyi adagokban helyezzük a masszát az előkészített sütőlap(ok)ra, és kb. 7-8 percig süssük a sütiket, míg a szélük világos aranybarna nem lesz.

Ezután azonnal vegyük le a kész darabokat a sütőlap(ok)ról és hagyjuk őket kihűlni. 50 - 60 db süteményünk lesz.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-almás granola » Finom palacsintatorta » Méteres kalács (Kata-féle) » Csokis süti1
» Tökös-mákos 'szórt' rétes » Almatorta sütés nélkül » Kokuszgolyó norbis » Kókuszos-kakaós kevert
» Sárgarépás-diós szelet » Bulocski » Gesztenye cukorszirupban » Gyömölcsös töltött kifli
» Csokoládés, habos kocka » Bögrés süti egyszerűen » Alma fahéjas bundában » Tejszínkrémes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.