Tutireceptek.hu fejléc

Grillázs bonbon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 50 db bonbonhoz

A grillázs lapokhoz:

30 dkg cukor
20 dkg finomra darált dió

Vanília ganachehoz:

10 dkg kihabosított vaj
27 dkg langyos olvasztott fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:
A grillázs lapokhoz:
A cukrot folyamatos keverés mellett olvasszuk kristálymentesre, majd keverjük hozzá a diót. A grillázs, forró állapotában formázható, amint kihűl, megköt. Két szilionos sütőpapír között nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, majd enyhén olajozott késsel vágjuk kb. 3x3 cm-es négyzetekre, és hagyjuk kihűlni. Ha felvágás közben megkötne, tegyük be rövid időre 180 C-fokos sütőbe így újra megpuhul.

Vanília ganache:
Az összetevőket keverjük simára. A vajas ganache krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik. Tehát töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba és kb. egy féldiónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük. Majd húzzuk át temperált étcsokoládéval, először az alját majd mártsuk ki a tetejét is félig.

Tanácsok:
Helyezzük szilikonos sütőpapírra és dermesszük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillázs » Házi bonbon - ajándéknak » Részeges bonbon » Update 1 Zabpelyhes bonbon
» Nápolyi szelet (grillázs) » Zabpelyhes bonbon » Csokibonbon házilag » Túrós-kókuszos bonbon
» Zserbógolyó bonbon » Oreo bonbon recept » Bonbonmeggyes szelet » Paleo gyesztenyebonbon
» Túró rudi bonbon » Mákos grillázsgolyó » Grillázsnápolyi » Zabpehely bonbon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.