Tutireceptek.hu fejléc

Grissini recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2.5 dl tej
5 dkg vaj
1 tojás
20 dkg teljes kiörlésű liszt
30 dkg fehér liszt
1 kk cukor vagy méz
1 szárított élesztő
2 ek lenmagpehely
2 ek szezámmag
1 újhagyma apróra vágva

Elkészítés:
A tésztát géppel vagy kézzel összedolgozom, meleg helyen duplájára kelesztem. Ujjnyi vastag kígyókat sodrok belőle, tepsibe sorakoztatom. Fél órát még kelesztem, majd 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
Tuti finom mártogatós, de akár egy pohár kefírrel könnyű vacsora. Eredetileg előételnek kínálták, de jó salátákhoz is.

Lehet ízesíteni parmezánnal, oreganoval, köménnyel, rozmaringgal, aszalt paradicsommal, kinek mi van otthon.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos grissini » Zöldfűszeres Grissini » Fokhagymás Graham kenyér » Egreslepény
» Rozsos egyszerű kenyér » Burgonyáskenyér » Juhtúrós pogácsa » Gépi foszlóskalács
» Lángoska » Foccacia » Görög lepény » Tepsis lángos 2
» Candida szükség kenyér » Gyors kenyér » Nyanyás olaszkenyér » Margarinos kiflik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.