Tutireceptek.hu fejléc

Grízgaluska recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
tojás
búzadara

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy pohárba, nézd meg, hogy meddig van töltve a pohár. Öntsd bele egy laposabb tálba és önts ugyanannyi búzadara mennyiséget hozzá, mint a tojás. Nem kell más bele! Se só, se zsiradék, se sütőpor!!! Keverd össze és hagyd állni 1-2 óra hosszat - meleg időben a hűtőben. Ez nagyon lényeges! Minimum egy óra kötelező!
Vízbe mártogatott evőkanál oldalsó szélével hosszú galuskákat lehet szaggatni, lapos edényben, éppen csak forrásban levő, sós vízbe, .
Oldalanként öt perc főzés után, a tűzről levéve 10 percig még fedő alatt gőzölődik és kész a csodás, finom grízgaluska!

Tanácsok:
Jó étvágyat mindenkinek! :)


A receptet beküldte: Anyagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grizgaluska leves » Daragaluska/grízgaluska/ » Kató néni grízgaluskája » Habkönnyű grízgaluska
» Tejleves legegyszerűbben » Hideg őszibarack leves » Pilseni pacalleves » Öszibarack leves hidegen
» Csirkés rizseshús » Szalonnás sárgaborsóleves » Kukoricás rákleves » Hideg zöldorsóleves
» Krémleves édesköményből » Paradicsomos cukkinileves » Tejes zöldségleves » Görög citromleves 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.