Tutireceptek.hu fejléc

Grízpuding meggyöntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 l tej
9 evőkanál búzadara
1 cs. vaníliás pudingpor
15 szem süssina édesítő és
1 evőkanál cukor
1 vanillcukor
1 citrom héja
2 evőkanál vaj vagy margarin
fahéj
meggybefőtt
keményítő

Elkészítés:
A tejben simára, csomómentesre elkeverünk fél csomag pudingport, a vanillcukrot, az édesítőt+a cukrot, beleszórjuk a buzadarát és sűrűre főzzük. Ha kész belereszeljük a citromhéjat is és jól elkeverjük. Még melegen beleolvasztunk 2 evőkanál vajat és összekeverjük.

Mély desszert tálakba vagy poharakba adagoljuk és hűlni hagyjuk.

Az öntethez a meggyet leszűrjük. 2 dl befőttlében elkeverünk fél pudingport, fél evőkanál keményítőt, kb 2 evőkanál cukrot, kis fahéjat és addig forraljuk míg sűrűsödni nem kezd. Ha a gríz már kihűlt, mindegyik tetejére teszünk az öntetből, + meggyszemekkel díszítjük, ha ez is kihűlt, még reszelt étcsokit is szórhatunk rá.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: rezesnoemi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grízpuding » Csokis grízpuding » Narancsos grízpuding » Grízpuding DUKAN módra
» Húsvéti sárga túró » Erzsike habos piskótája » Barnácska » Magas Tátra
» Reszelt túrós egyszerűen » Vaniliás keksz » Tepsis palacsinta almával » Kakaós túrós
» Grízes piskóta » Karamellkrémes süti » Omlós csokiszelet » Csokis kekszek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.