Tutireceptek.hu fejléc

Grízsmarni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg búzadara
18 dkg liszt
1/2 l tej
10 dkg mazsola
fél citrom héja
5 dkg zsír vagy olaj
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
ízlés szerint: porcukor és lekvár

Elkészítés:
A darát, lisztet, tejet, sót, 5 dkg kristálycukrot, mazsolát, citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is. A zsiradékot egy lábasban felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, majd folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg morzsákra esik szét. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: morris07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti rákocskákkal » Panzerotti » Lusta lángos » Lángoló túrós palacsinta
» Piroski » Hagymás guocchi fenyőmaggal » Sonkás-medvehagymás tészta » Lasagne 3.
» Őszi spagettisaláta » Baconös palacsinta sütőben » Rakott lapcsánka » Spagetti carbonara
» Kefíres galuska » Zöldséges tészta másképp » Töltött lepény (Olcsó) » Tésztafánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.