Tutireceptek.hu fejléc

Gulyás gombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 szem krumpli
paprika krém (lehet csípős ki hogy szereti)
2 gulyás leves kocka vagy gulyáskrém
só,bors,őrölt kömény
1 hagyma
60 dkg (kb) darált hús
1 tojás

Elkészítés:
A zöldségeket kockára vágjuk, a hagymát is.
A darált húst összekeverjük a tojással sóval, borssal.
Kevés olajon pároljuk a zöldségeket, 10 perc után hozzáadjuk a hagymát és tovább pároljuk.
Ha kész rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, köményt, paprika krémet és a gulyásleves kockát. Felöntjük 2 liter vízzel.
Ha már forr a leves és félig megfőtt a zöldség, gombócokat formázunk a darált húsból és hozzáadjuk. Addig főzzük, még teljesen meg nem fő a gombóc is, ez kb. 30 perc.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babgulyás cipóban tálalva » Marhagulyás paleosítva » Csángó gulyás egyszerűen » Zöldbabgulyás
» Bácskai gombócleves » Bajor májgombócleves » Patiszongulyás » Csiki gulyás
» Tejszínes gombócleves » Húsgombócleves » Gulyásleves (pörköltből) » Az én betyárgulyásom
» Marhagulyás csipetkével » Csángógulyás » Libagulyás » Székelygulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.