| Gulyásleves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg marhalábszár, 4 dkg gomba, 3 dkg sárgarépa, 2 dkg hagyma, 5 dkg zeller, 1 dkg zeller, 1 dkg zöldpaprika, 2 dkg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, ételízesítő, pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld. Elkészítés: 1. A húst, zellert, gombát, hagymát kockára vágjuk, az összes többi zöldséget karikára szeleteljük. A hagymát, fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst. Vizet öntünk alá, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára pároljuk. 2. Amikor a hús már félig megpuhult, az összes hozzávalót beletesszük, fűszerezzük, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük és friss petrezselyemmel tálaljuk. Tanácsok: A megszokott krumplit zellerrel helyettesítjük. Aki szereti, tehet bele köménymagot és babérlevelet is. Kalóriatartalom: 171 kcal Szénhidráttartalom: 25 gramm Zsírtartalom: 10 gramm A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |