Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves másképpen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg marhahús,
15 dkg vöröshagyma,
1 kg tisztított burgonya,
25 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
6 dkg zsír,
2 dkg pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
só,
5 dkg tarhonya vagy csipetke.

Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, lassú tűzön fonnyasszuk meg a zsíron, majd szórjunk rá pirospaprikát, keverjük meg, s engedjük fel 2-3 kanál vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tegyük bele a kis kockákra vágott apró húst, sózzuk meg, s néhányszor kevergetve lassan pirítsuk megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében pároljuk, majdnem puhára, közben adjuk hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és a köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsuk ismét zsírjára, adjuk hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsuk, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsük fel 1.5-2.5 l vízzel.
Sózzuk, s főzzük, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre tegyük bele a csipetkét, vagy tarhonyát, hogy az is puhára főjön.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás diós másképpen » Almás sütemény másképpen » Káposztás lángos másképpen » Húsvéti koszorú másképpen
» Répatorta másképpen » Kókuszgolyó másképpen » Mokka szelet másképpen » Erdélyi gulyásleves
» Rétes másképpen » Paleo gulyásleves » Szerb gyuvecs máskeppen » Túrós tészta másképpen
» Sült lazac másképpen » Sütőtökkenyér(másképpen) » Almás pite másképpen » Mákosguba másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.