Tutireceptek.hu fejléc

Gumimacik saját kezűleg recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 liter víz
2 csomag zselatin
1 evőkanál folyékony édesítő
citromlé
cukrozatlan „finomságok”, vagyis aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzhelyről, a zselatint és az aszalt gyümölcsöt addig keverjük habverővel, amíg minden szépen feloldódik benne. Édesítővel és esetleg citromlével ízesítjük. Az ételt kb. egy centiméter magasan egy edénybe vagy gyümölcshéjba öntjük és a hűtőben hagyjuk kihűlni (8-12 óra). Az eltelt idő után az edényt meleg vízbe mártjuk, amelytől az édesség elválik a tányér falától. Azt egy deszkára tesszük és hasábokra vagy kockákra vágjuk és utána is a hűtőben tároljuk. Ha azt szeretnénk, hogy keményebb legyen a gumicukor, akkor több zselatinnal kell elkészíteni.

Tanácsok:
Cukorbeteg gyerekek is bátran fogyaszthatják!


A receptet beküldte: Anetta

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz kaja (saját) » Túrótorta-saját recept » Sportszelet /saját recept/ » Körözött saját túróból
» Saját "recept" édesség » Saját muszaka » Csokitorta saját levében » Gumimacik tortája
» Sárgabarackos saját » Madártej (saját recept) » Májgombóc-saját recept » Rakott krumpli saját módra
» Saját kreálmány » Saját recept » Kókuszgolyó saját » Saját tojáskrémem


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.