| Gundel palacsinta... a legjobb :) receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 10-14 palacsinta Töltelékhez: - 15 dkg darált dió - marék mazsola - 1 cs. Van.cukor - 1 dl tej - 6 dkg cukor - pici rum Csokimártáshoz - 2 dl tej, - 1 cs. Van.cukor - 10 dkg lereszelt keresűcsoki - pici rum és tejszín ízesítésnek (elhagyható) - 10 dkg cukor - 3 tojássárgája - 1 ek liszt Elkészítés: A töltelékhez felmelegítjük a tejet, beletesszük a cukrot, rumot. Összekeverjük a diót, mazsolát és a forró tejhez adjuk, összekeverjük, hagyjuk összeállni. A mártáshoz felmelegítjük a tejet, beletesszük a van. cukrot, lereszelt csokit, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan összekeverjük a 10 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, 1 ek lisztet és a csokis masszához adjuk. Folyamatos keverés mellett kislángon röviden összeforraljuk. Ízlés szerint pici rummal, tejszínnel ízesítjük. Ha nagyon besűrűsödik miközben hűl, még tejjel kell higítani. A palacsintákat megkenjük diótöltelékkel, féleb majd negyedba hajtjuk és vastagon nyakon öntjük csokiszósszal. Tanácsok: Érdemes dupla adag csokiöntetet csinálni, nagyon rájár a család, ha mégis megmarad, tovább higítva forró csokiként fogyasztható. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: megryan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |