Tutireceptek.hu fejléc

Gundel palacsinta... a legjobb :) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 10-14 palacsinta

Töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- marék mazsola
- 1 cs. Van.cukor
- 1 dl tej
- 6 dkg cukor
- pici rum

Csokimártáshoz
- 2 dl tej,
- 1 cs. Van.cukor
- 10 dkg lereszelt keresűcsoki
- pici rum és tejszín ízesítésnek (elhagyható)
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 ek liszt

Elkészítés:
A töltelékhez felmelegítjük a tejet, beletesszük a cukrot, rumot.
Összekeverjük a diót, mazsolát és a forró tejhez adjuk, összekeverjük, hagyjuk összeállni.

A mártáshoz felmelegítjük a tejet, beletesszük a van. cukrot, lereszelt csokit, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk.
Egy tálban alaposan összekeverjük a 10 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, 1 ek lisztet és a csokis masszához adjuk. Folyamatos keverés mellett kislángon röviden összeforraljuk.
Ízlés szerint pici rummal, tejszínnel ízesítjük. Ha nagyon besűrűsödik miközben hűl, még tejjel kell higítani.

A palacsintákat megkenjük diótöltelékkel, féleb majd negyedba hajtjuk és vastagon nyakon öntjük csokiszósszal.

Tanácsok:
Érdemes dupla adag csokiöntetet csinálni, nagyon rájár a család, ha mégis megmarad, tovább higítva forró csokiként fogyasztható.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: megryan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gundel palacsinta 2 » A világ legjobb muffinja! » Gundel-tokány » A legjobb palacsintatészta
» Gundelsaláta » Gundel palacsinta 1 » Marhapörkölt Gundel módra » Legjobb sajtos rudam
» Isteni Gundel palacsinta » A legjobb krumplis pogácsa » Gundel palacsinta » Legjobb koktél
» A legjobb túrófánk » Palócleves Gundel módra » Bácskai- krémes » Lightos Tiramisu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.