| Gundel palacsinta mocsokmanó módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8db síma, édes palacsinta 4 dkg vaj A TÖLTELÉKHEZ: 12 dkg dióbél 12 dkg cukrozott narancshéj 6 cl tejszín 1 dl rum (portorico a legjobb) 3 dkg mazsola 1 csipet fahéj (őrölt) A MÁRTÁSHOZ: 3 dl tej 1/4 rúd vanília 4 dkg cukor 15 dkg csokoládé 1,5 dl tejszín 3 tojás sárgája 5 dkg kakaópor 1 evőkanál finomliszt Elkészítés: Egy nappal a készítés előtt áztassuk be a rumba a mazsolát, és a cukrozott narancshéjat. Másnap a tejszínt felforraljuk, beletesszük az őrölt diót, cukrot, a csipet fahéjat, utána a leszűrt mazsolát, a narancshéjakat, és 1-2 percig főzzük, szükség eseetén 1-2 kanál tejet is tehetünk hozzá. Addig főzzük, hogy jól kenhető legyen. Mikor már kissé meghűlt, hozzáadjuk a rum felét. A palacsintához különleges csokoládémártást készítünk: 2,5 dl tejet felforralunk a 2 dkg cukorral és a vaníliával. A csokoládét felolvasztjuk egy edényben, a tejszínből kemény habot verünk. A tojássárgáját a maradék cukorral, kakaóporral, maradék tejjel és liszttel habverővel símára keverjük, ezután hozzáadjuk a csokoládét, majd vékony sugárban, állandó keverés mellett fokozatosan beleöntjük a felforralt tejet. Utána forráspontig hevítjük, és levesszük a tűzröl, és a mártást még egy ideig kevergetjük, majd fokozatosan belevegyítjük a tejszínhabot, és végül hozzáadjuk a maradék rumot. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük, és vajban mind a két oldalukat pirosra sütjük. Ami megmaradt forró mártás, a tálaláskor ráöntjük a palacsintákra. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: mocsokmano Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |