Tutireceptek.hu fejléc

Gundel-tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg bélszín
30 dkg libamáj
4-5 fej gomba
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldbab
10 dkg fehér spárga
10 dkg zöldborsó
2 dl vörösbor
3 tojás
olvasztott vaj; disznózsír, főzőtejszín
só, bors, majoranna

Elkészítés:
Felcsíkozzuk a bélszínt és a libamájat. Sertészsíron apróra vágott hagymát pirítunk. A gombákat vékonyra szeleteljük és jól lepirítjuk a hagymával. Sózzuk, borsot, majorannát és petrezselymet adunk hozzá.
A zöldbabot összevágjuk és lobogó vízbe dobjuk. Sózzuk, kis cukrot adunk hozzá. Felszeljük a spárgát, a babhoz adjuk, végül a zöldborsót is betesszük a vízbe. Ha megpuhultak, leszűrjük a zöldségeket.
Disznózsíron finomra vágott hagymát pirítunk, majd rádobjuk a bélszíncsíkokat, amiket előtte megborsoztunk. Ha alaposan lepirult sózzuk, majorannát adunk hozzá. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a libamájat és a gombát, majd kb. 2 dl vörösborral dúsítjuk. Kicsit összeforraljuk, majd a zöldségeket is hozzáadjuk. 3 tojást keverőtálba ütünk, sózzuk. Kevés olvasztott vajat és tejszínt adunk hozzá, ezekkel habosra keverjük. Vízgőz fölé rakjuk és folyamatosan kevergetjük, amíg habkönnyűvé nem válik. Óvatosan összeforgatjuk a húsos raguval.
Köretként rizst vagy szalmaburgonyát adhatunk.

Tanácsok:
Nem olcsó, nem is túl egyszerű, de mennyei fogás. Érdemes egy ünnepi hétvégére ezzel készülni.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros pulykamell » Baconban sült fasírt » Csirkemell Edit módra » Nyúl zöldségágyban sütve
» Burgundi marha » Fehérboros csirke » Csirkével töltött cikória » Gombás csirkemell cukkinivel
» Isztriai baromfinyárs » Tavaszi csirkebrassói » Rozmaringos oldalas » Kapros juhtúrós csirkemell
» Rozmaringos pecsenye » Hentes tokány » Májaskrémmel töltött paprika » Vörösboros kacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.