Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói almás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg. liszt,
4 dl. tej,
2 és fél dkg. élesztő,
só,
2 db. tojás,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál porcukor,
4 - 5 db. alma.
A kisütéshez: zsiradék

Elkészítés:
Hagyományos módon palacsinta tésztát készítünk, amihez hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre, csíkokra vágott almát.Összekeverés után vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk és forró zsiradékban kiasütjük.
Fordításkor kissé meglapogatjuk a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatot kapjunk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás narancslékoktél » Csokis-almás rizskótorta » Csúsztatott palacsinta » Norbi almás pogi
» Almás, krémes sütemény » Almás fonatok » Almás-habos sütemény » Diabetikus almás pite
» Kókuszos palacsinta » Fagyis palacsinta » Almás latkesz » Pikáns metélt palacsinta
» Rotschild-palacsinta » Húsos palacsinta » Jutka almás krémese » Almás párolt lilakáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.