Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói fánk áfonya lekvárral recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35+65 dkg. finom liszt, 15 dkg. teavaj ( vagy margarin), 8 db. tojás, 10 dkg. porcukor, 3 dl. tej, 4 dkg. élesztő, 1 kiskanál só, A kisütéshez: olaj, az ízesítéshez: áfonya lekvár.

Elkészítés:
Kb. 35 dkg.lisztet tálba teszünk, majd hozzáadunk 2 dl. tejet, egy kiskanál sót és 4 dkg. élesztőt elmorzsolva. Jól összekeverjük, majd szobahőmérsékleten pihentetjük, kelesztjük 40-45 percig.Közben a többi lisztet összedolgozzuk a megolvasztott vajjal, a tojások felvert sárgájával,a porcukor felével, csipetnyi sóval és annyi tejjel, hogy gyúrható legyen. Ezt követően a két tésztát összedolgozzuk, pár percig pihentetjük, s a végén kiszaggatjuk, forró olajban kisütjük és áfonya lekvárral kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói ízestáska » Joghurtos-áfonyás muffin » Áfonyalekváros tortacsoda » Kokojsza ( áfonya) leves
» Áfonyás turmix » Áfonyamártás » Áfonyás túrópuding » Áfonyás babapiskótás
» Áfonya lekvár » Máktorta lekvárral » Hájas lekvárral » Mézes áfonyalikőr
» Áfonyás joghurttorta » Áfonyás kocka » Gyergyói burgonya » Feketeáfonya-ital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.