Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói mandulás patkó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg. teavaj (vagy margarin), 20 dkg. finom liszt, 12 dkg. porcukor, (kristálycukor), 15 dkg. darált mandula, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 tojás fehérjéje, csipetnyi só. 5-6 dkg. étcsokoládé felolvasztva.

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyurjuk és rudakat sodrunk a masszából. Kicsit pihentetjük, majd kb. 10 centiméteres darabokra szabdaljuk és a rudacsk
ákat patkó formájúra meghajlítjuk. Óvatosan sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőben közepes hőfokon ( kb. 180 C fok), 10-15 perc alatt készre sütjük. Még forró állapotában megszórjuk vaníliás cukorral, a patkóvégeket olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Vigyázzunk, mert ha forró könnyen törik, de egyébként ropogós is. Később meglágyul és igen hosszú ideig eltartható.

Tanácsok:
A mandula helyet készíthető mogyoróval,dióval, héjtalanitott barackmaggal is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű mandulás szelet » Mandulás keksztekercs » Mélysütött mandulás csirke » Manduláskrém
» Áfonyás-mandulás keksz » Mandulás parajfőzelék » Mandulás-mákos szelet » Mandulás kifli
» Mandulás gyümölcstorta » Mandulás pogácsa » Zabpelyhes-mandulás cookie » Mandulás csokis kocka
» Gyergyói ízestáska » Cseresznyés-mandulás pite » Gesztenyés patkó » Mandulás dara


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.