Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói szelet diókrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
15 dkg. vaj,
10 dkg. porcukor,4 db. tojás,
20 dkg. darált dió,
20 dkg. porcukor,
1 kiskanál reszelt citromhéj
15-20 dkg. savanykás lekvár, ( szilva, birs, stb.)
csipetnyi só

Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. A porcukrot, a darált diót, kevés reszelt citromhéjat a felvert tojásokkal összekeverjük és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
A lisztből a vaj jelentős részéből és a kimért cukorból és a csipetnyi sóból közepesen lágy tésztát készítünk, amit a kivajazott tepsi alján elsimítunk. A tészta tetejét megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítva előmelegített sütőbe tesszük, ahol lassú tűzön 45-50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihülni és csak ekkor vágjuk fel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A jól bevált üdítős szelet » December szelet » Borsós natúrszelet » Csoda szelet sütés nélkül
» Kakaós-meggyes szelet! » Tereza szelet » Omlós csokiszelet » Jókai szelet
» Kókuszos csokis szelet » Diós-habos szelet » Dubarry-szelet » Tejfölös hússzeletek
» Tiramisu szelet 1 » Páva szelet » Olcsó hamis tejszelet » Őszibarackos sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.