Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres almapép és Almás muffin recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávaló:
2 db alma meghámozva, apróra felkockázva
1 db 5 centis friss gyömbérdarab, meghámozva, szeletekre vágva
1½ dl Bébivíz
10 evőkanál Apfelbrei Tejpép
3 dkg dió megpirítva, és megdarálva
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
10 dkg joghurt
15 dkg cukor
1 db tojás
½ dl olívaolaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (ez gázsütőn 6-os fokozat), és ha fém tepsit használunk, a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A bébivizet és az almás tejpéppor felét összekeverjük, majd félretesszük.

Az almát és a gyömbért gőz fölött puhára pároljuk, aztán összepürésítjük. Szétosztjuk ¼-¾ arányban, és a kisebb adaghoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített almás tejpépet. Ez lesz a baba uzsonnája.

A muffinhoz a maradék almás tejpépport, a lisztet és a diót beleszórjuk egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, és hozzáreszeljük a citrom héját.

A joghurtot, a cukrot, a tojást, a maradék gyömbéres almapépet és az aolajat kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban. Fakanállal a lisztes keverékhez vegyítjük, és az így elkészült muffin tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban.

Az almás muffinokat, vagyis a család uzsonnáját, 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: bravogirl96


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás-almás tofu » Muffin 1 » Almás-zabpelyhes szelet » Birsalmás sertéskaraj
» Muffin :) » Almás rizs » Szőlős-mazsolás muffin » Gyömbéres süti
» Almás zabpehelysüti » Almás karottalé (4-6 adag) » Almás Morzsa » Esztergomi almás zserbó
» Grizes Muffin » Extra csokis muffin » Muffin réteslisztből » Muffin csokival és meggyel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.