Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres baracklekvár fenyőmaggal recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kis adaghoz:
# 1 kg sárgabarack
# 50 dkg kristálycukor
# 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
# 5 dkg fenyőmag

Elkészítés:
Elkészítés: 1. A fenyőmagot teflon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

2. A friss gyömbért meghámozzuk, gyufaszál vékonyságúra felvágjuk.

3. A sárgabarackból (bármilyen, megszokott módon) lekvárt készítünk, de úgy, hogy rögtön az elején beletesszük a felaprított, friss gyömbért is.

4. Mielőtt üvegekbe töltenénk a kész lekvárt, elkeverjük benne a kihűlt, pirított fenyőmagokat.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Azért írtam egy adag gyümölcshöz fél adag kristálycukrot, mivel általában én így készítem a lekvárokat. Természetesen bárki, bárhogyan készítheti, a saját, megszokott stílusában. Nagyon különleges ízű, finom lekvár, ami azonban a fenyőmag miatt nem áll el túl sokáig. (Na nem mintha eddig általában lett volna szegénynek ideje elállni... :D) Tartósítószert ne tegyünk bele - ha lehet, inkább fogyasszuk el az őszi napokon.


A receptet beküldte: angels88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres paradicsomkoktél » Gyömbéres zablinzer » Gyömbéres-csokoládés keksz » Avokádós baracklekvár
» Gyömbéres csirkecomb » Gyömbéres ital » Csirke, gyömbéres körtével » Gyömbéres sárgabarackdzsem
» Gyömbéres libamell » Gyömbéres mézeskalács » Gyömbéres sajthalmocskák » Gyömbéres süti
» Gyömbéres-narancsos keksz » Gyömbéres szőlőlé » Gyömbéres-fahéjas máj » Ropogós gyömbéres hering


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.